Klasės krypties įgyvendinimas UAB ,,SALDA“

  • Paskelbta: 2022-11-29
  • Kategorija: Renginiai


Bendradarbiavimas su pramonės įmonėmis sudaro sąlygas visiems mokiniams ugdytis karjeros kompetencijas, kurios yra svarbios norint sėkmingai pasirinkti mokymosi kryptį, profesiją bei planuoti savo vietą darbo rinkoje. Įgyvendindami klasės kryptį 8c klasės mokiniai lankėsi UAB „SALDA“, kuri yra viena iš lyderių Europoje gaminanti oro vėdinimo įrenginius.
Mokiniai turėjo galimybę pamatyti gamybos eigą, naujausias technologijas, susipažinti su modernia įranga ir įvairiais gamybos procesais. Bendrovės darbuotojai mokiniams pristatė „SIVENTA“ laboratoriją, kurioje atliekami įrenginių skleidžiamo triukšmo, oro srautų, sandarumo matavimai. Mokiniai patys galėjo palyginti pramoninio įrenginio akustinius garsus ir savo balso skleidžiamą garsą (Db).
Vis dažniau kalbama apie triukšmo problemą, jo sukeliamus padarinius žmogaus sveikatai, bei prevencines priemones. Sugrįžę į mokyklą mokiniai atliko praktinę užduotį. Naudodami garso matuoklį matavo skleidžiamo triukšmo lygį decibelais (Db) skirtingose mokyklos vietose.
SEKU pamokoje mokiniai sistemino bei apibendrino surinktą informaciją, diskutavo apie aplinką, kurioje mokosi bei garso poveikį jų sveikatai. Tyrimo metu  išsiaiškinta, kad triukšmingiausia vieta pamokos metu yra sporto salėje (120 Db). Šis garsas prilyginamas garsui roko koncerte. Ne ką tyliau yra ir pertraukų metu pradinių klasių koridoriuje. Tyliausia vieta mokykloje – biblioteka (40Db). Tačiau tikrai nė vienas neabejojame, kad geresnė sveikata, kai tylesnė aplinka.
Už pagalbą organizuojant vizitą UAB ,,SALDA“ dėkojame Pijaus (8cklasės) tėčiui Arūnui Plekavičiui.
Technologijų mokytoja Rasa Šlenderienė, SEKU mokytoja Inga
Songailienė, klasės vadovė Evelina Aksomaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas