Penktokų istorijos pamoka kitaip ir pilietiškumo skatinimas

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-01-10
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 9 d. jungtinė 5abc klasių mokinių grupė vyko į P. Višinskio biblioteką, kurioje Laisvės gynėjų dienos minėjimo proga visą savaitę rengiami edukaciniai užsiėmimai 5–8 kl. moksleiviams tema „Šiaulių miesto ir krašto istorija dokumentiniuose vaizdo įrašuose: valstybingumo kelias“.

Istorijos mokytojas Rimvydas Kojis, norėdamas paįvairinti pamokos erdvę ir paminėti istoriškai svarbų įvykį, o karjeros specialistė Justė Povilaitienė, norėdama skatinti, didinti mokinių pilietiškumo jausmą, surengė šią išvyką. 

Penktokai peržiūrėjo dokumentinius filmus apie valstybingumo kelią: Atgimimo laikotarpis Šiauliuose: Įvykiai nuo 1989 m. iki 1991 m. pab.: Vasario 16 dienos minėjimas 1989 m.; Baltijos kelias 1989 m.; 1991 m. sausio 12 d. mitingas Saulės Laikrodžio aikštėje Lietuvos laisvei ir nepriklausomybei paremti; 1991 m. sausio 13 dienos įvykiai; 1991 m. vasario 9 d. referendumas dėl Lietuvos nepriklausomybės; Vasario 16 dienos minėjimas 1991 m.; Pergalės paminklo išmontavimas Prisikėlimo aikštėje. Po filmų peržiūros mokiniams buvo surengta KAHOOT viktorina, norint patikrinti mokinių žinias ir atidumą.

Ši edukacija praplėtė mokinių suvokimą apie valstybingumą, laisvės vertę ir svarbą. Penktokai turėjo galimybę patobulinti pažintinę ir skaitmeninę kompetencijas.

Dėkoju istorijos mokytojui Rimvydui už bendradarbiavimą ir mokiniams suteiktą galimybę sužinoti apie Šiauliams ir visai Lietuvai svarbius įvykius laisvės link.

Karjeros specialistė Justė Povilaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas