Pažintinis vizitas į karinę oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazę

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 27 d. 7-8 klasių mokiniai kartu su mokytoja Viktorija lankėsi karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazėje, kurioje karininkas Lukas Šemetas su kolegomis pravedė mokiniams įdomią ekskursiją. Vizito metu mokiniai susipažino su karinių oro pajėgų bazės veikla, sužinojo, kokių profesijų žmonės dirba karinėje bazėje, klausinėjo, kaip tampama karininku ir ką jie veikia. 

Taip pat mokiniai sužinojo daug įdomių dalykų apie skirtingus orlaivius, kuriuos turi Lietuvos kariuomenė: apie Lietuvos kunigaikščių vardais pavadintus Spartanus, kurie gali pasiekti net 600 km/h greitį, yra skirti gabenti ne tik žmones, bet ir didelius krovinius, ir apie sraigtasparnius, kurių viena iš pagrindinių paskirčių – ieškoti ir gelbėti žmones. Mokiniai turėjo galimybę iš arti apžiūrėti įrangą ir netgi pasėdėti sraigtasparnyje.

Taip pat, vizito bazėje metu, mokiniai aplankė skirtingas aplinkas, angarus, kuriuose orlaiviai yra ruošiami skrydžiams. Ten sužinojo ir kaip Lietuvos kariuomenės lėktuvai ruošiami prezidento skrydžiams. 

Pasisekė ne tik su oru, kuris buvo išties puikus, bet ir dėl to, kad mokiniai turėjo išskirtinę galimybę būti pirmaisiais, kuriems karininkai parodė naujausius nuledinimo automobilius ir papasakojo, kaip specifiškai lėktuvai skrydžiams paruošiami žiemos metu, kad pasiektų geriausias aerodinamines savybes. Mokiniai netgi turėjo galimybę išbandyti šią įspūdingą techniką bei patys pasikelti nuledinimo mašinos lopšiu aukštyn, kas, žinoma, sukėlė mokinių veiduose dideles šypsenas.

Dėkojame Karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazei ir mus priėmusiems karininkams už įdomią ir tikrai įsimintiną ekskursiją, kurios metu mokiniai sužinojo daug naujo ir turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su karininko profesija bei pamatyti, kaip veikia karinė oro pajėgų bazė. 

Neformaliojo ugdymo organizatorė Viktorija Ušakovaitė ir Karjeros specialistė Justė Povilaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas