1c klasės diena 

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-04-16
  • Kategorija: Renginiai

 Per klasės dieną 1c klasės mokiniai, siekdami įgyvendinti klasės tikslą (draugiška ir kūrybiška klasė), pirmos pamokos metu ugdė savo kūrybiškymo ir bendradarbiavimo kompetencijas gamindami pavasarinių paukščių aplikacijas porose. Kiekviena pora turėjo dirbti draugiškai, tartis dėl kūrybinio darbo detalių ir kartu pagaminti vieną bendrą darbelį.

O po kūrybinės veiklos, įgyvendindami klasės kryptį — sveika gyvensena — pirmokai leidosi į žygį po miestą, kurio metu ne keliose vietose stojo, darė trumpas mankšteles ir žygiavo toliau - mankštino savo kojeles. 

Mokiniai ugdė ne tik sveikos gyvensenos, bet ir pažinimo kompetencijas. Vaikai vaikštinėdami mieste ieškojo ką tik matematikos pamokose aptartų, įvairiausių laikrodžių  ir visuomeninio ugdymo pamokose aptartų informacijos šaltinių. Savo žygio metu, 1c klasės mokiniai surado 6 laikrodžius, iš kurių 2 — saulės laikrodžiai. Vaikai nustatė elektroninio, rodyklinio laikrodžio rodomus laikus ir aiškinosi, kaip veikia saulės laikrodžiai. Saulės laikrodžio aikštėje prie ,,Šaulio” (kitaip vadinamo — auksinio berniuko) statulos mokiniai patys imitavo laikrodį — patys užėmė valandų vietas ir skaičiavo, kiek jų laikrodis turi valandų. 

Taip pat mokiniai Šiaulių bulvare ir pakeliui į saulės laikrodžio aikštę atpažino skirtingus informacijos šaltinius: stendus, 3D informacines lentas ir modelius, muziejus, QR kodus ir kt. 

Pirmokai klasės dienos metu, ne tik žygiavo, mankštinosi, kūrė — įgyvendino veiklas pagal klasės kryptį ir tikslą, bet taip pat įtvirtino praėjusios savaitės pamokų metu įgytas žinias apie laikrodžius ir informacijos šaltinius. 

Mokytojos Viktorija Ušakovaitė ir Diana Kaikarienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas