Mokslo metus prisimenant

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-07-17
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. gegužės-birželio mėnesiais, Šiaulių jaunųjų gamtininkų centras, bendradarbiaudamas su Šiaulių Salduvės progimnazija, įgyvendino Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamą sveikatinimo projektą „Geros savijautos programa: relaksuok gamtoje“. Šios programos tikslas - gerinti vaikų ir jaunimo psichinę ir fizinę sveikatą per aktyvią, žaismingą veiklą gamtoje. Sveikatinimo veiklose dalyvavo 1-7 klasių Salduvės progimnazijos ugdytiniai, kurie aktyviai judėjo Hobby horse varžybėlėse, šunų-vaikų estafetėse, smagiai žaidė judrius etnografinius žaidimus, buvo užimti su įvairiomis judrumą skatinančiomis priemonėmis „judesio pievelėje“. Gerų emocijų moksleiviai pasisėmė dalyvaudami veiklose su gyvūnais – žirgais, šunimis, graužikais, atsipalaidavo kūrybinėse veiklose – kurdami „sekretus“, „hobby horse“ arkliukus, žaisdami su smėliu. Visos šios veiklos vyko gamtos apsuptyje, kur vaikai nevaržomai galėjo judėti, laisvai išreikšti emocijas. Siekiant formuoti vaikų ir jaunimo sveikos mitybos įpročius, ugdytiniams buvo parodyta, kaip patraukliai galima pateikti vaisius, daržoves, kokią skanią arbatą galima patiems pasigaminti.

Pasibaigus projekto veikloms, ugdytinių atsiliepimai parodė, kad projekto veiklos jiems labai patiko, dalyviai norėtų tęsti tokio pobūdžio veiklas ir toliau, dalis vaikų nuo naujų mokslo metų ketino lankyti Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro būrelius, kur vyksta panašaus pobūdžio veiklos. Salduvės progimnazijos mokytojų, kurie lydėjo vaikus į sveikatinimo veiklas, atsiliepimai buvo puikūs - mokytojai pastebėjo, kad veiklų metu ir po jų ugdytiniai jautėsi puikiai, buvo kupini įspūdžių, jais džiaugsmingai dalinosi.

Projekto dalyviai iš veiklų išsinešė puikias patirtis, tikimasi, kad jas taikys ir savo gyvenime, suvokdami fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, teigiamų emocijų reikšmę žmogaus gyvenime.
 

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro
direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Inga Ivanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas