Ketvirtokai mokėsi šventinio stalo serviravimo ypatumų

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2025-05-12
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 9 d. 4b kl. mokiniai dalyvavo OPA programos užsiėmime „Šventinio stalo serviravimas“. Veiklos metu ketvirtokai praktiškai susipažino su šventinio stalo kultūra ir pagrindiniais serviravimo principais.

Užsiėmimo metu mokiniai iš arčiau pažino staltiesių, indų, įrankių ir taurių paskirtį bei tinkamą jų išdėstymą ant šventinio stalo. Ypatingo dėmesio sulaukė servetėlių lankstymas – ketvirtokai išbandė keletą skirtingų būdų, kaip servetėles galima originaliai pateikti svečiams. Kiekvienas galėjo savarankiškai sukurti savo šventinio stalo kompoziciją, derindamas spalvas, formas ir aksesuarus.

Užsiėmimas prisidėjo prie įvairių bendrųjų ir dalykinių kompetencijų ugdymo: socialinės, kultūrinės ir kūrybiškumo. 

Džiaugiamės prasmingu, estetišku ir įtraukiančiu užsiėmimo, kuris ugdė tiek praktinius įgūdžius, tiek asmenines savybes!

Dėkojame ŠTMC Prekybos ir verslo skyriui už užsiėmimą!

Karjeros specialistė Justė Povilaitienė
Pradinių klasių mokytoja Audronė Sindriūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas