Plečiasi Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos paslaugos skaitytojams – įrengti dar du nauji knygomatai

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2023-11-22
  • Kategorija: Pranešimai

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka nuolat siekia didinti paslaugų prieinamumą ir reaguoti į besikeičiančius gyventojų poreikius. Tad biblioteka plečia savo knygomatų tinklą ir šiauliečiams pristato du naujus knygomatus.
Iki šiol biblioteka buvo įrengusi knygomatą pietinėje miesto dalyje prie Skaitytojų aptarnavimo skyriaus (Aido g. 27), tačiau dabar nauji knygomatai, kuriuos puošia spalvingi Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos dailininkės Dalios Brazlauskienės specialiai naujiems knygomatams sukurti piešiniai, jau veikia prie „Šaltinėlio“ filialo (Trakų g. 20A) ir prie Šiaulių Salduvės progimnazijos (K. Kalinausko g. 19).
Įrengus Salduvės knygomatą, patogiau ir greičiau gauti leidinius galės ne tik Salduvės progimnazijos bendruomenė, bet ir Šimšės mikrorajono gyventojai. Knygomatas įrengtas mokyklos teritorijoje, tačiau jis mikrorajono gyventojams laisvai prieinamas kasdien visą parą (24/7).
Svarbu atkreipti gyventojų dėmesį, kad knygos į Aido ir Šaltinėlio knygomatus sudedamos kasdien, nes knygomatai įrengti prie pačių Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Aido“ ir „Šaltinėlio“ filialų.
Tačiau į Salduvės knygomatą knygos vežamos 2 kartus per savaitę: pirmadieniais ir ketvirtadieniais, užsakytas knygas galima atsiimti po 15 val. (iki 11 val. pateikti užsakymai pristatomi dar tą pačią dieną), gavus SMS žinutę.
Taip pat į knygomatus leidinius galima ir grąžinti – tai gyventojai gali padaryti bet kuriuo paros metu, septynias dienas per savaitę.
Knygomatų veikimas labai paprastas ir panašus į daugeliui jau pažįstamų paštomatų.
Užsisakant norimus leidinius internetu bibliotekų kataloge www.ibiblioteka.lt, svarbu pažymėti, iš kurio knygomato norėsite juos atsiimti, pavyzdžiui, jei norite atsiimti Aido knygomate, tai užsakant knygas pasirinkti Skaitytojų aptarnavimo skyrių, Bibliografijos-informacijos skyrių, „Aido“ filialą; jei Šaltinėlio knygomate – pasirinkti „Šaltinėlio“ filialą ir jei Salduvės knygomate – pasirinkti „Saulės“ filialą. Gavus užsakymą patvirtinantį el. laišką, reikia sulaukti SMS žinutės su knygomato skyrelio atidarymo kodu. Ir tik sulaukus kodo, eiti pasiimti leidinių. Juos pasiimti reikia per SMS žinutėje nurodytą laiką.
Salduvės ir Aido knygomatai įrengti Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.
Šaltinėlio knygomatas buvo gautas iš Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos, kuri įgyvendina 2021–2030 metų Lietuvos respublikos kultūros ministerijos kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės Nr. 08-001-04-01-01 (PP) „Aukštos meninės vertės, įvairaus ir įtraukaus kultūros turinio prieinamumo didinimas“ veiklą 4.1.1.6 „Keitimasis knygomis tarp bibliotekų“.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas