Matematikos mokytoja Ingrida Žurauskė negalėtų išspręsti tik vienos lygties

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2023-05-04
  • Kategorija: Renginiai

Ingrida, papasakokite, prašau, koks buvo Jūsų kelias į mokyklą? Ar to visada siekėte, ar joje atsiradote atsitiktinai?

Kelias į mokyklą nebuvo atsitiktinumas, šio tikslo siekiau.  Mano mama buvo mokytoja, ir aš ja didžiavausi, mačiau, kaip ji myli šį darbą. Nuo pat vaikystės būti mokytoja svajojau su tam tikru polėkiu, norėjau augti, tobulėti ir karjeros kelyje, ir kaip asmenybė.
Baigusi mokyklą įstojau į Šiaulių pedagoginį institutą, matematikos ir informatikos specialybę. Mokantis universitete, matematikos dėstytojai skatino mane tapti mokytoja, nes gebėdavau puikiai perteikti matematines ir geometrines žinias kitiems, pati domėjausi matematikos istorija. Šis mokslas mane žavėjo, intrigavo, skatino mąstyti ir priimti iššūkius.

Ar Jums mokykloje mokytojai aiškindavo, kam gyvenime reikalinga matematika?

Mokykloje mokytojai nuolat mums aiškindavo, kad matematikos mokslo prireiks visur gyvenime. Be to, matematika yra toks mokslas, kuris tarnauja visiems kitiems mokslams. Žmonės, kurie mokosi matematikos, automatiškai supranta jos kalbą, todėl visi gali bendrauti be didesnių problemų. Tai viena iš stipriųjų matematikos savybių. Mokytojai ir dėstytojai mums sakydavo, kad  žmogus, išmanantis matematiką, turi tvirtus loginio mąstymo pagrindus sprendžiant problemas. Matematikai geba skaityti ir suprasti techninius tekstus, iš prielaidų daryti išvadas. Tokie žmonės taip pat yra darbštūs, užsispyrę, turintys lakią vaizduotę.

Kaip motyvuojate paauglius pamilti matematiką?

Matydami mano pačios meilę šiam mokslui mokiniai yra vedami ir skatinami eiti tuo pačiu pavyzdžiu. Vieniems matematika yra sunki ir neįveikiama, tačiau kiti joje įžvelgia ypatingą prasmę ir netgi grožį. Aišku, su paaugliais reikalingas ir šiltas bendravimas, charizma bei humoras.

Ką mėgstate veikti laisvu laiku?

Labiausiai mėgstu išbandyti naujus valgių receptus, gaminti ir skanauti. Taip pat žavi kelionės, mielai skaitau knygas.

Kokią perskaitytą knygą galėtumėte rekomenduoti kolegoms?

Mano perskaitytų ir rekomenduotinų knygų penketukas būtų toks: T.Westover „Apšviestoji“, D. Owens „Ten, kur gieda vėžiai“, B. Mahmoody ir W. Hoffer „Tik su dukra“, P. Coelho „Alchemikas“, H. Wassmo „Stiklinė pieno“. Skaitydama pasineriu į vaizduojamą pasaulį, jautriai reaguoju į veikėjų patiriamas dramas.

Jei Jums leistų pakeisti tik vieną dalyką gyvenime, kas tai būtų?

Manau, kad nekeisčiau nieko, nes esu patenkinta būdama ten, kur esu  ir ką veikiu dabartyje.

Paskutinis klausimas, toks filosofinis - kada mums gyvenime reikės išspręsti kvadratinę lygtį?

Į šį klausimą atsakau taip pat filosofiškai – manau, kad visas matematines lygtis išspręsti galime visi bet kada,  tačiau negalime išspręsti vienintelės lygties, kurios nežinomieji yra mūsų gyvenimo ateityje, nes mes nežinome, kas bus rytoj.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas