Antrokų misija į Šiaulių techninės kūrybos centrą

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2023-09-14
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 11 ir 13 dienomis 2a klasės mokiniai, lydimi savo mokytojos Virginijos Žvigaitienės, lankėsi Šiaulių techninės kūrybos centre pagal 8 val. Steam Junior projekto programą „Misija STEAM“.

Pirmąją išvykos dieną (rugsėjo 11 d.) mokiniams buvo pravestas 3 edukacijų ciklas. Pirmiausia jie turėjo galimybę pasinerti į LEGO pasaulį, susipažinti su aukščiausiais pasaulio pastatais ir jų statymo ypatumais, mėginti statyti aukščiausius bokštus iš lego detalių, atlikti įvairius eksperimentus ir išsiaiškinti, ar jų pastatyti bokštai tvirti. Paskui laboratorijoje antrokai gamino šampūną, susipažino, kokių medžiagų reikia jo gamybai, kaip jas maišyti, kad įvyktų tinkama reakcija. Vėliau gamino automobilius su apsaugomis, kurie turėjo nuriedėti pasvirusiu tiltu žemyn nesudaužydami apačioje padėto kiaušinio.

Antrąją išvykos dieną (rugsėjo 13 d.) 2a klasės mokiniai taip pat dalyvavo 3 edukaciniuose užsiėmimuose. Pirmiausia susipažino su robotais, tada turėjo galimybę suprogramuoti jų maršrutą, kurį robotai turėjo nuvažiuoti. Po pažinties su robotikos ypatumais išklausė pamokėlę apie svarstykles ir daiktų svorį. Patys sukonstravo balansines svarstykles iš lego detalių, kuriomis svėrė įvairius daiktus. Paskui turėjo reflektuoti rezultatus su bandymo draugais. Galiausiai tamsoje klausėsi išmanios pasakos apie vilką ir tris paršiukus, vaidino su popierinėmis figūrėlėmis. Išklausę pasakos turėjo patys pastatyti 3 namus: iš šiaudelių, pagaliukų ir lego kaladėlių. Edukatorius įvertino jų namų tvirtumą pūsdamas į jų statinius statybiniu fenu. Pabaigoje visiems pavyko išsiaiškinti, kad vėją atlaiko tik tvirtai pastatytos konstrukcijos.

Taigi po šių dviejų dienų veiklų mokiniai buvo patenkinti, nes įdomiai ir prasmingai praleido laiką, sužinojo daugybę naujų dalykų. O mes džiaugiamės galėję prisidėti prie antrokų komunikavimo, pažinimo, kūrybiškumo, socialinės ir emocinės kompetencijos ugdymo.

 Karjeros specialistė Justė Povilaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas