Erasmus+ savaitė Salduvėje

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-02-19
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 12-15 dienomis Salduvės progimnazijoje lankėsi mokiniai ir mokytojos iš ,,Alexandru Ioan Cuza’’ mokyklos, Brailos miesto, Rumunijos. Erasmus+ mobilumo metu svečiai dalyvavo pamokose, skaitė pranešimus tarptautinėje konferencijoje „I am a European Citizen“ siekdami atspindėti savo mintis apie Europos Sąjungą bei jos vertybes, susipažino su lankytinais Šiaulių miesto objektais. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas skaitmeniniams ir komunikavimo užsienio kalba įgūdžiams bei kultūrinei kompetencijai tobulinti. Mokiniai išnaudojo Canva galimybes kurdami plakatus, Pixton programėlės pagalba sukūrė savo avatarus ir juos įgarsino naudodami ChatterKid. Salduviečiai ne tik dalinosi su svečiais informacija apie Lietuvą, Šiaulius ir progimnaziją, bet ir supažindino juos su įvairiais kultūriniais aspektais, tradicijomis.

Svečiai aplankė Rūtos šokolado muziejų, susipažino su šokolado istorija ir aktyviai dalyvavo edukacijoje. Pasitelkę fantaziją, sukūrė ne tik skanius, bet ir vizualiai įspūdingus saldainius. Kitas įsimintinas momentas – kelionė į Žaliūkių malūnininko sodybą, kur svečiai išgirdo unikalios lietuviškos duonos istoriją, susipažino su senovinėmis tradicijomis bei papročiais. Kiekvienas turėjo galimybę išsikepti savo pagranduką ir prisiliesti prie autentiškos lietuviškos tradicijos. Savaitę baigėme apsilankymu Kryžių kalne, kur kiekvienas pastatytas kryžius pasakoja unikalią istoriją ir leidžia prisiliesti prie laiko amžinumo.

Tarptautinės savaitės metu netrūko gerų emocijų, naujų patirčių, įspūdžių. Džiaugiamės užsimezgusia tarptautine mokinių draugyste, įgyta patirtimi, patobulintomis kompetencijomis, pasidalintomis mintimis, apmąstymais, ką reiškia būti europiečiu. Nekantriai laukiame mūsų mokinių kelionės į Brailą balandžio mėnesį.

Projektų koordinatorė Lina 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas