Konkursas „Mes visi vieno kraujo 2024”

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-03-16
  • Kategorija: Renginiai

2024 metų kovo 13 dieną  Salduvės progimnazijoje įvyko Šiaulių miesto tarpmokyklinis konkursas „ Mes visi vieno kraujo 2024“, skirtas populiarinti kraujo donorystę.
Konkurse dalyvavo komandos iš  Ragainės, Juventos, Salduvės, Kudirkos progimnazijų ir Santakos švietimo centro.
Susirinkusius konkurso dalyvius pasveikino Salduvės progimnazijos direktorė Natalija Kaunickienė. Ji papasakojo apie savo donorystės nueitą kelią ir pažymėjo, kad donorais tampa žmonės, kuriems rūpi kiti. Tokiu būdu jie save įprasmina. Tai viena iš didžiausių dovanų, kurią žmogus gali suteikti nepažįstamam žmogui, kai to labiausiai jam reikia. Donorų dėka kasdien išgelbėjama daugybė žmonių.
Sveikatos priežiūros specialistė Eglė Bertulienė papasakojo su kokiais  kraujo donorystės iššūkiais susiduriama šiuolaikiniame pasaulyje, kokie aktualūs saugikliai donorui, apie kraujo ypatumus ir donorystės svarbą.
Konkurse komandos turėjo įveikti įvairias užduotis, kuriose reikėjo  pademonstruoti  kūrybiškumą, žinias, mokėjimą dirbti komandoje. Komandos  puikiai pristatė save ir savo pasirinktus šūkius,   azartiškai atsakė į „Kahoot“ viktorinos klausimus, įveikė komandų kapitonų rungtį, pagal raktinius žodžius kūrė eilėraščius duota tema, na o judrioji rungtis „Taip ir Ne“ visus labai pralinksmino. Ne mažiau smagi buvo šaradų atpažinimo rungtis, kurioje teko pademonstruoti net vaidybinius gebėjimus.
Konkurso „ Mes visi vieno kraujo 2024” nugalėtojams , dalyviams buvo  įteikti diplomai ir prizai. Bet svarbiausia, kad visi konkurso dalyviai tvirtai žino ir supranta, kad kraujo donorystė- tai viltis gyventi. Sakoma, kad vienu kraujo davimu donoras išgelbėja net tris gyvybes.
Dėkojame sveikatos stiprinimo grupei ir visiems, kas prisidėjo organizuojant šį renginį.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas