7-8 kl. mokinių kompetencijų tobulinimas VUŠA STEAM+ programoje „Microbit mikrovaldiklis ir jutiklių programavimas“ (I)

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-04-10
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 9 d. 15 mokinių (septintokai: Vilius, Armandas, Sintija, Kamila, Izabelė, Kornelija, Gustas, Adomas, Kajus, Arminas, Ugnius ir Gabijus; aštuntokai: Vėjas, Šarūnas ir Denas) lankėsi VUŠA STEAM centro Robotikos ir informacinių technologijų laboratorijoje, kur vyko pirmasis (jų bus 3) „Microbit mikrovaldiklis ir jutiklių programavimas užsiėmimas“.

Minėtosios programos paskirtis – per praktinę veiklą gilinti ir plėsti STEAM ugdymo žinias, ugdyti praktinius mokinių gebėjimus ir STEAM dalykų kompetencijas, analizuojant procesus, vykstančius aplink mus. Programoje integruotos gamtos mokslų, informatikos ir technologijų, inžinerijos, matematikos, fizikos dalykų žinios. Programa vykdoma etapais ir sudaryta taip, kad kiekviename etape įgytos žinios bus taikomos sekančiose etapuose.  

Pirmame etape (3 val. trukusiame užsiėmime) mokiniai susipažino su Microbit mikrovaldikliu, aiškinosi mikrovaldiklio sandarą, apžvelgė integruotus jutiklius ir integruotus išvesties įrenginius, mokėsi sukurti nesudėtingas programas Microbit mikrovaldiklio sąveikai su aplinka ir vartotoju. Mokiniai dirbo Makecode blokinio programavimo aplinkoje, mokėsi sudaryti algoritmus, pagilino (kai kurie išmoko) žinias apie pagrindines programavimo funkcijas: kintamuosius, sąlygos sakinius, operatorius, ciklus ir kt. Mokiniai panaudojo išmoktas funkcijas nedidelių programėlių kūrimui.

Karjeros specialistė Justė Povilaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas