7-8 kl. mokinių kompetencijų tobulinimas VUŠA STEAM+ programoje „Microbit mikrovaldiklis ir jutiklių programavimas“ (III)

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-04-16
  • Kategorija: Renginiai
7-8 kl. mokinių kompetencijų tobulinimas VUŠA STEAM+ programoje „Microbit mikrovaldiklis ir jutiklių programavimas“ (III)
 
Balandžio 15 d. 13 mokinių (septintokai: Vilius, Sintija, Kamila, Izabelė, Kornelija, Gustas, Adomas, Kajus, Arminas, Ugnius ir Gabijus; aštuntokai: Šarūnas ir Denas) lankėsi VUŠA STEAM centro Robotikos ir informacinių technologijų laboratorijoje, kur vyko antrasis (jų bus 3) „Microbit mikrovaldiklis ir jutiklių programavimas užsiėmimas“.
 
Minėtosios programos paskirtis – per praktinę veiklą gilinti ir plėsti STEAM ugdymo žinias, ugdyti praktinius mokinių gebėjimus ir STEAM dalykų kompetencijas, analizuojant procesus, vykstančius aplink mus. Programoje integruotos gamtos mokslų, informatikos ir technologijų, inžinerijos, matematikos, fizikos dalykų žinios. Programa vykdoma etapais ir sudaryta taip, kad kiekviename etape įgytos žinios bus taikomos sekančiose etapuose.  
 
Trečiame etape (užsiėmimas truko 4 val.) mokiniai surinko robotinę važiuoklę panaudodami tiesioginės srovės motorus, Microbit motorų valdymo plokštę ir jutiklius. Mokiniai taip pat konstravo ir užprogramavo Microbit nuotolinį valdymo pultą, kuriuo galėjo robotą valdyti bevieliu ryšiu. Mokiniai įvertino ir pasirinko, kokių jutiklių reikia jų robotui naviguoti aplinkoje, jutiklius užprogramavo.
 
Dėkojame VUŠA STEAM centrui už įdomią ir įtraukiančią veiklą! Džiaugiamės, kad veiklų metu mokiniai ugdėsi loginio mąstymo, algoritmavimo, planavimo, analizės įgūdžius.
 Karjeros specialistė Justė Povilaitienė 

        

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas