7-8 kl. mokinių patirtys EDSTART ŠIAULIAI nuotolinėje STEAM konferencijoje apie profesijas

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-10-17
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 17 d. dalis 7a ir 8c kl. mokinių turėjo progą sudalyvauti kaip klausytojai EDSTART ŠIAULIAI nuotolinėje STEAM konferencijoje. Šis renginys – puiki proga mokiniams atskleisti, kaip šiandienos technologijos ir moksliniai atradimai formuoja ateities profesijas ir visuomenę. 

Tiesioginė „YouTube“ transliacija suteikė mokiniams unikalią progą susipažinti su inovatyviomis mokslo ir technologijų sritimis. Pranešimus pristatė savo srities profesionalai: vaikų chirurgas, CERN inžinierius, gamyklos CEO, aviacijos ekspertas, banko įsilaužimo testuotojas. Jų pagrindinė užduotis – sudominti moksleivius STEAM krypties profesijomis ir atskleisti, koks yra šių specialistų poreikis Lietuvoje.

Mokiniai per 3-4 pamokas turėjo galimybę išgirsti šiuos pranešimus:

1. Vieno vaikų chirurgo istorija. Pranešėjas: Benediktas Jonuška, gydytojas vaikų chirurgas, socialinių tinklų paskyrų @vaikuchirurgas autorius. Respublikinė Šiaulių ligoninė, Affidea klinikos Šiauliuose ir Klaipėdoje, Pošiūno klinika Vilniuje.

2. Programuotojas CERN’e: nuo svajonės iki realybės (anglų k.) Pranešėjas: Lakshit Bahl, CERN inžinienierius.

3. Become a pilot under the wing of airBaltic. Pranešėjas: Kazimieras Starkevičius, AirBaltic Training Pilot Academy.

Per šią konferenciją, klausydamiesi įvairių specialistų pranešimų, mokiniai galėjo ne tik lavinti anglų k. klausymo ir suvokimo įgūdžius, bet ir įgyti žinių apie profesijas, ugdytis ryžtą ir motyvaciją siekti užsibrėžtų tikslų.

Dėkojame Šiaulių miesto savivaldybei ir ŠTKC už inovatyvų nuotolinį renginį, kuris pritraukė tiek mokytojų, tiek karjeros specialistų, tiek mokinių dėmesį!

Karjeros specialistė Justė Povilaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas