Kultūra įtraukčiai ir įtrauktis kultūrai mokykloje

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-02-05
  • Kategorija: TŪK

2024 m. sausio 31 d. dvi Šiaulių Salduvės progimnazijos mokytojos, Valentina Aužbikavičė ir Loreta Motuzienė, vyko į švietimo pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“ organizuojamą konferenciją „Kultūra įtraukčiai ir įtrauktis kultūrai mokykloje“. 
Švietimo ir kultūros darbuotojai, pranešėjai pabrėžė švietimo ir kultūros bendradarbiavimo, dialogo svarbą kultūrinio ugdymo prieinamumui ir įtraukčiai. Charizmatiškas Juventos Mudėnienės, Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto, Edukologijos katedros lektorės, pranešimas apie neformalųjį ugdymą teatru leido pasidžiaugti sėkminga praktika įgyvendinant įtrauktį teatriniame ugdyme. Svarbi žinutė išsakyta ir Barboros Suisse, VšĮ „Draugiški autizmui“ atstovės, projekto „Savas muziejus“ konsultantės, kuri drąsino nebijoti mokytojus lankytis muziejuose su individualių poreikių turinčiais vaikais, net jei ir laukia 5 nesėkmingi kartai, 6-asis vis tiek gali pasisekti ir atnešti daug džiaugsmo ir naudos. Konferencijoje taip pat pristatyta knyga lengvai suprantama kalba „Skaityk lengvai“, kuri tikrai pravers skaitymo sunkumų patiriantiems mokiniams. 
Žinutė apie „kultūrą įtraukčiai ir įtrauktį kultūrai mokykloje“ į mokyklą parnešta, žinia skleidžiama. Dėkojame rengėjams už naudingą ir įdomų renginį.

Mokytojos Valentina Aužbikavičė ir Loreta Motuzienė

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis.
„Tūkstantmečio mokyklų" programą įgyvendina #Europossocialiniofondoagentūra.
Kartu su #tūkstantmečiomokyklos
#TŪM
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas