Mokytojų kvalifikacijos kėlimo išvyka į Uteną

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-06-19
  • Kategorija: TŪK

Mokiniams išėjus atostogauti, birželio 19-20 d. 30 Šiaulių Salduvės progimnazijos mokytojų išvyko į Uteną kelti savo kvalifikaciją įtraukiojo ir STEAM ugdymo srityse.

Pirmąją dieną įtraukiojo ugdymo idėjomis ir sėkmėmis su salduviečiais dalijosi Vitalija Bujanauskienė, Utenos švietimo centro
direktorė, kuri pristatė pranešimą „Universalaus mokymosi dizaino taikymo
patirtys Utenos rajono švietimo įstaigose“.
 
Taip pat aplankyta Utenos Dauniškio gimnazija, kurioje praktiniais patarimais ir savo universalaus mokymosi dizaino taikymo pavyzdžiais pasidalijo Utenos Dauniškio gimnazijos direktorės pavaduotoja ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Inga Tutkienė.

Dar viena mokykla, maloniai priėmusi būrį kolegų, buvo Utenos Aukštakalnio progimnazija. Joje patirtimi pasidalijo pradinių klasių skyriaus mokytoja metodininkė Rasa Juodvalkienė, pristačiusi pranešimą „UMD taikymas pradiniame ugdyme“ ir fizikos mokytoja metodininkė ir IT vyr. mokytoja Edita Glasinskienė su pristatymu „UMD strategijų taikymas fizikos pamokose“.

Antroji diena buvo skirta STEAM ugdymui. Utenos regioninis STEAM atviros prieigos centras pristatė savo vykdomas veiklas ir turimas galimybes. Šis STEAM centras iš kitų Lietuvos STEAM centrų išsiskiria savo turima astrofizikos laboratorija, kurioje vykdomos dangaus kūnų stebėjimo, analizavimo veiklos. 
Dėkojame STEAM centro vadovui Dariui Varaniui bei laboratorijas pristačiusiems ir užsiėmimus pravedusiems darbuotojams. Praturtinome savo žinias apie STEAM veiklų viziją ir misiją, mintimis ateities planams, idėjomis tolimesniam bendradarbiavimui.

Taip pat nuoširdžiai dėkojame Utenos r. Sudeikių daugiafunkcio centro direktorei Vilmai Petrulienei ir jos komandai už viešnagę ant Alaušo ežero kranto.


Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Loreta Motuzienė

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis.

„Tūkstantmečio mokyklų" programą įgyvendina #Europossocialiniofondoagentūra.

Kartu su #tūkstantmečiomokyklos

#TŪM

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas