Pasaulinė radijo mėgėjų diena 

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. balandžio 18 d. Salduvės radijo klube minime Pasaulinę radijo mėgėjų dieną! 1925 m. balandžio 18 d. Paryžiuje buvo įkurta tarptautinė radijo mėgėjų sąjunga, todėl ši data pasirinkta minėti Pasaulinei radijo mėgėjų dienai. 

 Ta proga 6c klasės mokinė Ūla Kukelkaitė šiandien vedė pramoginę Salduvės radijo laidą, kurios metu pirmiausia pristatė, kas gi tie radijo mėgėjai, o paskui kvietė du savanorius mokinius sužaisti radijo žaidimą ,,TAIP/NE” bei laimėti saldžių prizų.

Oficialiais radijo mėgėjais paprastai yra laikomi žmonės, kurie, turėdami specialias radijo ryšio priemones, užmezga ryšius. Pasaulyje tokių yra keletas milijonų, Lietuvoje – apie 800 oficialių radijo mėgėjų. Tačiau taip pat radijo mėgėju galime pavadinti kiekvieną, kuris mėgsta klausytis radijo stočių, dalyvauti jų žaidimuose. Radijo laidos gali būti periodiškos arba specialiosios, skirtos tam tikrai progai, kaip ši. Kiekviena radijo laida skiriasi pavadinimu, garsiniu apipavidalinimu – fonine muzika. Radijo laidos yra populiarios tuo, kad tenkina skirtingo amžiaus bei skirtingus interesus turinčių žmonių poreikius. Pagal auditorijos amžių ir interesus radijo laidos gali būti skirtos tiek vaikams, tiek jaunimui, tiek suaugusiems, o pagal turinį jos skirstomos į naujienų ir aktualijų, analitines, apžvalgines, radijo dramų,muzikines, pramogines ir kitas radijos laidas. 

Radijo populiarumą rodo ir Radijo stočių gausa. Vien Lietuvoje jų – daugiau 50. Ir šiandien — būtent pramoginės Salduvės radijo laidos laidos metu, organizuotame žaidime, tikrinome žaidėjų žinias, apie tai, kokios Radijo stotys egzistuoja Lietuvoje. 

Žaidėjai atsakinėjo TAIP, jei radijo laida tokiu pavadinimu iš tikrųjų egzistuoja, ir NE - jei neegzistuoja.

Pirmasis žaidė 6a kl. mokinys Laurynas, kuriam teko tokie radijo stočių pavadinimai: 
1. Ekstra FM (taip) 
2. Vaivorykštės radijas (ne) 
3. M1 (taip) 
4. Pūkas (taip) 
5. Žibutė (ne) 
6. Zip FM (taip) 
7. Lietus (taip) 
8. Vėjas (ne) 

Kaip pats minėjo savo prisistatyme, Laurynas, šiek tiek domisi radiju, pats kuria muziką. Tai atsispindėjo ir jo atsakymuose — visi atsakymai — teisingi. Laurynas surinko 8/8 taškus. 

Antrasis žaidėjas 6a kl. mokinys Vilius prisistatydamas pripažino, kad radiju domisi mažai, tačiau kartais klauso, važiuodamas su tėvais automobilyje. Viliui tokie radijo stočių pavadinimai:
1. Gold FM (taip) 
2. Bitės Majos radijas (ne) 
3. LRT Radijas (taip) 
4. Sporto radijas (ne) 
5. Relax FM (taip) 
6. Power hit radio (taip) 
7. Lietučio radijas (ne) 
8. Marijos radijas (taip) 

Vikiui taip pat sekėsi — puikiai, pirmus 6 atsakymus pateikė teisingai, jau buvo panašu, kad abu dalyviai surinks maksimalų taškų skaičių ir reikės papildomo klausimo! Tačiau koją Viliui pakišo Lietučio ir Marijos radijo stotys. Vilius surinko 6/8 taškus.

Radijo laidos žaidimo laimėtoju šiandien skelbiame — Lauryną. 

Abu dalyviai gavo po varidinį mokyklos pieštuką ir po tiek saldainių, kiek pateikė teisingų atsakymų, o laimėtojas — Laurynas džiaugiasi ne tik saldainiais, bet ir kitu saldžiu prizu - šokoladu.
 
Dėkojame dalyviams! Labai maloniai nustebinote savo žiniomis apie Lietuvos radijo stotis! Pasirodo jaunimas žino! O mes galvojome, kad jaunimas šiais laikais radijo stočių neklauso!

Dėkoju radijo vedėjai Ūlai. Džiugu, kad pramoginė radijo laida sulaukė didelio susidomėjimo ir tikiuosi, kad ateityje pavyks suorganizuoti dar ne vieną pramoginį radijo žaidimą, kuriam galės dalyvauti įvairaus amžiaus Salduvės progimnazijos mokiniai. 

Neformaliojo ugdymo ir renginių organizatorė Viktorija Ušakovaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas