VIP mokyklų tinklo stažuotė Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje 

  • Paskelbė : Rima Valčiukienė
  • Paskelbta: 2024-10-11
  • Kategorija: TŪK

Spalio 9-10 d. neformaliojo švietimo skyriaus vedėja ir gamtos mokslų mokytoja Loreta Motuzienė ir karjeros specialistė Justė Povilaitienė vyko į Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnaziją, kur dalyvavo 2 dienų stažuotėje „Pedagogų veiklos galimybės plėtojant Vaiko individualios pažangos (VIP) kultūrą mokykloje“.

Kiekvieną dieną pirmoje dienos pusėje buvo stebimos trys 1-4 kl. ir 5-8 kl. pamokos, kuriose vienaip ar kitaip, daugiau ar mažiau atsiskleidė savitas VIP modelio taikymas. Reikėjo protokoluoti stebimas pamokas, reflektuoti jas diskusijoje prie apvalaus stalo, dalyvaujant stažuotės svečiams, mokyklos administracijai ir pamoką vedusiems mokytojams. Antroje dienos pusėje vyko renginiai ir veiklos, orientuotos į progimnazijos ugdymo proceso aspektus: pristatyta progimnazija, atskleistas mokyklos savitumas – Tarptautinio bakalaureato programos (PYP ir MYP) ir projektai. Susitikta su pradinio ugdymo metodinės grupės nariais, kurie pristatė „Pozityvių santykių ir bendradarbiavimo kultūros kūrimas mokytojų komandoje“ principus ir pavyzdžius. Taip pat susipažinta su tarpdisciplininio itin gabių mokinių ugdymo programa. Visiems stažuotojams pravesta ekskursija po mokyklą. Pristatytas neformalus ugdymas progimnazijoje, veikiantys būreliai, mokinių pažangos ir pasiekimų vertinimo sistema, bibliotekos veiklos ir vaidmuo ugdymo procese. Stažuotės dalyviai buvo supažindinti su VGK veikla, švietimo pagalbos teikimu, iš užsienio grįžusių mokinių ugdymu. Susitikta su mokinių savivaldos koordinatorėmis, susipažinta su kriteriniu vertinimu Tarptaurinio bakalaureato programoje, karjeros ugdymo ypatumais. Suteikta išskirtinė galimybė sudalyvauti PUG ir 1-4 kl. mokinių asamblėjos susirinkime „Tarptautinio bakalaureato mokinio profilis“.


Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja ir gamtos mokslų mokytoja Loreta Motuzienė, karjeros specialistė Justė Povilaitienė  


Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis. 

 „Tūkstantmečio mokyklų" programą įgyvendina #Europossocialiniofondoagentūra.

Kartu su #tūkstantmečiomokyklos #TŪM

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas